Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως πάσχει από καρκίνο

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε τον λόγο για τον οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, τελειώνοντας τις θεωρείες συνωμοσίας, με τα ΜΜΕ παγκοσμίως να προβάλλουν στο πρώτο τους θέμα την είδηση.

Στον τίτλο της η Daily Mail γράφει: Η Κέιτ αποκάλυψε πως έχει καρκίνο. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, γενναία αν ανακοίνωσε πως δίνει μάχη με την ασθένεια και κάνει χημειοθεραπείες», προσθέτοντας τη φράση της: «θα είμαι καλά»

«Η Κάθριν, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει καρκίνο» αναφέρει στον τίτλο του το CNN, το οποίο το ανέδειξε σε πρώτο θέμα.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει ότι κάνει θεραπεία για τον καρκίνο» σχολιάζει το BBC, το οποίο έχει και live ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Η Independent σχολιάζει: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε την προσωπική μάχη της με τον καρκίνο σε ένα γενναίο μήνυμα σε βίντεο»

Την είδηση παίζει ψηλά και το Reuters.

Η Corriere de la Serra έχει επίσης πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της Μίντλετον.

«Καρκίνος! Η Κέιτ ανακοινώνει τη συγκλονιστική διάγνωση σε ένα παγκάκι στο πάρκο. Ξεκινά χημειοθεραπείες» περιγράφει η γερμανική Bild.

Στη Γαλλία, η Le Parisien φιλοξενεί επίσης την είδηση στο πρώτο της θέμα: «Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα ανακοινώνει ότι πάσχει από καρκίνο και ξεκίνησε χημειοθεραπείες» αναφέρει.

Την ημέρα του μνημόσυνου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έμαθε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τον καρκίνο της Κέιτ

Η απουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας «για προσωπικούς λόγους» είχε προκαλέσει έκπληξη, φαίνεται τώρα όμως ότι σχετίζεται με το σοκ της διάγνωσης στη σύζυγό του.

Ειδικότερα, η αναπάντεχη απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο οφείλεται στην ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον, αναφέρει η Daily Mail.

O Γουίλιαμ έμαθε ότι η σύζυγός του πάσχει από καρκίνο λίγα λεπτά πριν παρευρεθεί στο μνημόσυνο και για τον λόγο αυτό αποσύρθηκε από την εκδήλωση λίγο πριν αυτή αρχίσει.

Η απουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος, από την εκδήλωση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου είχε προκαλέσει έκπληξη και εντύπωση. Το Παλάτι είχε περιοριστεί σε μια ασαφή εξήγηση, μιλώντας για «προσωπικούς λόγους».