“Κε υπουργέ, η Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τη… Δημοκρατία”

37

Επί ποδός η ιατρική κοινότητα της Θεσσαλονίκης για την προσπάθεια φίμωσης από την ηγεσία του υπουργείου υγείας! Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας “τη στιγμή που όλη η χώρα ετοιμάζεται για το Θείο Δράμα, δημοσιεύεται απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για… ακύρωση των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και ταυτόχρονη αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου με πλειοψηφούσα παράταξη την ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ με… 62%!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού Σώματος σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τους γιατρούς και ολόκληρη τη χώρα μας. Προφανώς όμως εν όψει των προσεχών συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προτιμά να έχει απέναντί της… βολικούς συνομιλητές αντί της δυνατής φωνής των γιατρών της χώρας.

Ο χρόνος όμως κυλά γρήγορα και η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία” καταλήγει η δήλωση του ΙΣΘ. Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος του ΠΙΣ αναδείχθηκε από τη Θεσσαλονίκη και διετέλεσε πρώην πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (βλ. φωτο του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο σύσκεψης με όλους τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ) o οποίος πολλές φορές κατήγγειλε το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου επί ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε συστηματικά να τον συναντήσει και να συζητήσει μαζί του προτάσεις και λύσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr