Την έντονη αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε ερώτηση σχετικά με το θέμα του Παύλου Πολάκη και τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εξαφανίσει από το προσκήνιο το ζήτημα, βρίσκοντας ως ευκαιρία την τραγωδία στα Τέμπη.

“Είναι εκτός θέματος”, ισχυρίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης στην ερώτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, όπου ήταν καλεσμένος, για το αν θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο δικαστές, δημοσιογράφους και ΑΑΔΕ. “Οι συζητήσεις στην ΕΡΤ δεν είναι ποτέ μονοθεματικές”, αντέδρασε η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει ειρωνικά “μου λέτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να τοποθετηθώ γι’ αυτό. Ειλικρινά σχετίζεται με όσα συζητάμε για τα Τέμπη, είναι to the point”.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του συμπαρουσιαστή, Κώστα Παπαχλιμίντζου, ο οποίος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης. “Αν θέλατε να κάνετε αρσιχυνταξία θα ήσασταν καλός” είπε στον Πάνο Σκουρλέτη με την Χριστίνα Βίδου να προσθέτει “αν ήξερα ότι θα θυμώσετε με την ερώτηση”. “Δεν θύμωσα, το βρήκα πολύ αστείο”, συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ειρωνία, με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ να του απαντά: “Αν θεωρήσατε αστεία όσα λέει ο κ. Πολάκης, εμείς το κρατάμε”.

“Έχω το δικαιώμα να το σχολιάσω αυτό; Έχετε συνείδηση ότι είστε τέταρτη εξουσία; Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής”, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο να του λέει ότι “είναι άκομψο και άστοχο ότι θέλετε να κάνετε τον αρχισυντάκτη”.

“Έχω δικαιώμα να κάνω κριτική. Έτσι είναι η ΕΡΤ επί Νέας Δημοκρατίας; Εγώ τη θέλω πλουραλιστική”, συνέχισε τον καβγά ο Πάνος Σκουρλέτης, με τον δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης να του απαντά “όχι σε μένα αυτά, την έζησα την ΕΡΤ και πριν”. Φράση που προκάλεσε πάλι την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη, λέγοντας: “Το “όχι σε μένα είναι μαγκιά””. “Περίσσευε πριν η μαγκιά”, του ανταπάντησε ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.