Το ΠΑΣΟΚ «χρειάζεται νέο πολιτικό πλαίσιο και, ναι, νέο αρχηγό», τόνισε η Κατερίνα Μπατζελή, καλεσμένη στην εκπομπή «Rush Hour» στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, καθώς συνεχίζονται οι «αναταράξεις» στο κόμμα μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με στελέχη του να έχουν ήδη θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε το κύμα αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από κορυφαία στελέχη του κόμματος λέγοντας πως «ήταν αναμενόμενο, να δημιουργηθεί ένας πολιτικός ισχυρός διάλογος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, για τον τρόπο με τον οποίο θα οργανωθεί στο μέλλον και θα διευρύνει την κοινωνική και πολιτική βάση».

Τόνισε πως «ο αρχηγός φέρει μια πολύ μεγάλη ευθύνη» προσθέτοντας ότι «με ένα 12% σε τρία χρόνια δεν γίνεσαι Κυβέρνηση». «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα, να προσδιορίσει τις πολιτικές θέσεις με όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα».


Στη συνέχεια η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ έθεσε δυο προτεραιότητες. Η πρώτη προτεραιότητα που έθεσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν να είναι στη δεύτερη θέση και η δεύτερη προτεραιότητα είναι ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην ισχυροποιηθεί η ακροδεξιά. Δεν ποσοτικοποίησε το αποτέλεσμά του, έβαλε πολιτικούς ποιοτικούς στόχους της σύγχρονης κοινωνίας, απέτυχαν και οι δύο».