Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για την αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

17

Την ενοχή του Πέτρου Μιχαλεάκου για τη αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012 πρότεινε προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο η Εισαγγελέας της έδρας.

Με μία αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελική λειτουργός περιέγραψε τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εξαφάνισης του νεαρού ως “έναν άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς” που κατάφερε να γίνει “το στήριγμα” της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη, “να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας”, ώστε να επιτύχει το στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου.

“Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησης της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του”, ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

“Ο Μάριος δολοφονήθηκε” είπε η εισαγγελέας

Στη μακρά αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο Μάριος δεν ζει. “Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π.Μιχαλεάκος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του Μιχαλεάκου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειριςμοί του ήταν προςεκτικά σχεδιαςμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν.”

Η εισαγγελέας, στηριζόμενη σε μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο. “Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον Μιχαλεάκο, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει”, αναφέρει η εισαγγελέας και προσθέτει: “Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά”.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. “Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατςάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος.”

Κλείνοντας, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο Π.Μιχαλεάκος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή ακόμα 3 κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις. Πρωτόδικα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος έχει καταδικαστεί σε ισοβια κάθειρξη.

“Έκαψαν τη σορό του Μάριου στο Άνω Διακοφτό” υποστηρίζει πρώην κρατούμενη

Αίσθηση προκάλεσε έγγραφο που προσκομίστηκε στην εισαγγελέα, μετά το τέλος της αγορευσής της, με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Στο έγγραφο η πρώην κρατουμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελεώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μιχαλεακου της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαιας.

Η εισαγγελική λειτουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ζητήσει να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Ιουνίου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr