Στην τρίτη θέση βρίσκεται το εθνικό νόμισμα της Κίνας , το γουάν, στις καταθέσεις των Ρώσων πολιτών στις εγχώριες τράπεζες με ποσοστό 17,4% . Προηγείται το ρούβλι (34,9% των φυσικών προσώπων), ακολουθεί το δολάριο (28,3%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι καταθέσεις σε νόμισμα ξένων χωρών φτάνουν τα 105,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί αναλυτές σημειώνουν ότι οι Ρώσοι παραδοσιακά διατηρούν συντηρητική στάση, δηλαδή κάνουν τις καταθέσεις σε ρούβλια. Η σημαντική παρουσία του δολαρίου στους λογαριασμούς οφείλεται στο αίσθημα ανασφάλειας (ο φόβος για την αποδυνάμωση του ρουβλίου).

Τον τελευταίο καιρό σημειώνεται αύξηση των καταθέσεων σε γουάν. Αυτό, όπως λένε οι αναλυτές, συμβαίνει λόγω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας-Κίνας.

Τον Φεβρουάριο οι μεγαλύτερες τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια των καταθέσεων σε γουάν κατά 0,5-1%. Πρέπει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από την υπάρχουσες τάσεις το γουάν σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον δείκτη του δολαρίου – όταν το δεύτερο ενισχύεται, το γουάν, συνήθως, αποδυναμώνεται.