Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς καταδίκασε την τρομερή τρομοκρατική επίθεση κατά αθώων θεατών σε συναυλία στη Μόσχα, που στοίχισε τη ζωή σε 115 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ρωσικών αρχών.

«Σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους τραυματίες», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε επίσης τη «δειλή και απάνθρωπη τρομοκρατία, όπου κι αν βρίσκεται». «Αθώοι άνθρωποι που ήθελαν απλώς να πάνε σε μια ροκ συναυλία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ», ανέφερε σε ανάρτησή της στο X.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε επίσης τα «συλλυπητήριά του στα θύματα και στις οικογένειές τους», και ζήτησε να πέσει γρήγορα φως στα αίτια και τους υπεύθυνους της επίθεσης.

Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο «τη φονική τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε κοντά στη Μόσχα.

«Η Βρετανία καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη φονική τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε ανάρτησή του επίσης στην πλατφόρμα X.