Καραμανλής: Δεν έχει αποδειχθεί πως τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης

by news

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας, Αχ. Καραμανλής. Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, παραδέχεται ωστόσο ότι, όπως σε όλους τους κλειστούς χώρους, είναι εν δυνάμει εστίες μετάδοσης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, αποκάλυψε πως ήδη έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις με αύξηση των δρομολογίων από πέρσι. Από τον Σεπτέμβριο όπως είπε, προστέθηκαν κι άλλα λεωφορεία αυξάνοντας τον στόλο κατά 50%. Αποκάλυψε δε, ότι μέσα στις πρώτες μέρες του Απριλίου θα ενσωματωθούν και επιπλέον 300 λεωφορεία, μισθωμένα (leasing), ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα δρομολόγια.

Παράλληλα σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν λιγότερο πλέον τα ΜΜΜ. Εξήγησε δε, πως γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει πληρότητα άνω του 65%, αλλά παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να τηρηθεί.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα