Ο Στάθης Καλύβας θύμισε κάτι που έγραψε παλαιότερα για τη Μαρία Καρυστιανού και φαίνεται πως δικαιώνεται απόλυτα.

Παλαιότερα ο Στάθης Καλύβας είχε γράψει ότι με την υπόθεση των Τεμπών επιχειρείται μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών και των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, με κινητήριες δυνάμεις κέντρα εκτός Ελλάδας. Ο ίδιος τότε, όπως και όσοι έγραφαν ότι η Μαρία Καρυστιανού τα κάνει όλα για πολιτικούς σκοπούς και τα ξυλόλια είναι παραμύθια, είχε δεχθεί ανελέητο πόλεμο από ένα στρατό διαδικτυακών τρολ και όχι μόνο.

Βέβαια από τότε ο γνωστός καθηγητής και πολλοί άλλοι δικαιώθηκαν απόλυτα για τα όσα έλεγαν για τη Μαρία Καρυστιανού και τα πρωτοφανή ψέματα για τα Τέμπη. Μέχρι και οι υπόλοιποι συγγενείς πήραν αποστάσεις τόσο από την Καρυστιανού όσο και από τις απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως αναφέρει ο Στάθης Καλύβας σε ανάρτησή του, είχε γράψει ότι πάνω στα «Οξυγόνα», όπως ονομάστηκαν τότε οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη μετά τη μαζική παραπληροφόρηση από μποτ του διαδικτύου, στήθηκε μια τεράστια εκστρατεία πολιτικής χειραγώγησης. Και οι εξελίξεις τον δικαιώνουν.

Όπως υποστηρίζει, σε αυτό δεν βοήθησαν μόνο οι διάφοροι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι αλλά και οι χρήσιμοι ηλίθιοι στην πολιτική, τη δημοσιογραφία και τα social media. Μην ξεχνάμε ότι τη Μαρία Καρυστιανού και τις γελοιότητες των ξυλολίων τις έκαναν σημαία πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, από το ΠΑΣΟΚ και την Κωνσταντοπούλου έως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βελόπουλο, θεωρώντας ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και θα έχουν πολιτικά οφέλη.

Μάλιστα οι θεωρίες συνωμοσίας έφτασαν έως και την Ευρωβουλή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε μέχρι και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τα ανύπαρκτα ξυλόλια. Παράλληλα τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτασε μέχρι και στη δεύτερη θέση στις μετρήσεις, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί πολιτικά το δυστύχημα.

Ο καθηγητής θύμισε δε ότι τότε γνωστή δημοσιογράφος του έκανε παρατήρηση μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική σε όσα λέει η Μαρία Καρυστιανού. Είχαμε δηλαδή φτάσει σε επίπεδα όπου η διαφορετική άποψη κατά της Μαρίας Καρυστιανού ήταν σχεδόν απαγορευτική.

Και κλείνει με την πιο εύστοχη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που ζήσαμε με τα Τέμπη και τη Μαρία Καρυστιανού: Παράνοια.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: