Καλογρίτσας – Μαντζουράνης, ένας Τσίπρας δρόμος

by MANIFESTO

Η καλύτερη απάντηση στην επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή και να απαντήσει με αγωγές εκατομμυρίων στην κριτική δημοσιογράφων ήρθε από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που πλέον γράφει χιλιόμετρα στη Βουλή με την ατάκα «Καλογρίτσας – Μαντζουράνης, ένας Τσίπρας δρόμος» τα είπε όλα.

Ποιος όμως είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης; Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αγάπησε βαθιά το ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στη φυλακή για το σκάνδαλο Κοσκωτά, επανέκαμψε και το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε μεγάλες υποθέσεις των τελευταίων ετών.

Ο ίδιος φυσικά και υιοθετεί τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ περί αποκλεισμού από τα ΜΜΕ. Γράφει τον Δεκέμβριο του 2020 σε άρθρο του: Μετά το 1974 ουδέποτε υπήρξε κυβέρνηση με τόσο σκανδαλώδη εύνοια και αξιωματική αντιπολίτευση με τόσο κραυγαλέα κακομεταχείριση από τα συστημικά ΜΜΕ.  Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και πρωθυπουργοί μεταπολιτευτικά αντιμετωπίσθηκαν και θετικά και αρνητικά από τα ΜΜΕ, όπου επικρατούσε ισορροπία δυνάμεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής  αντιπολίτευσης.  Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προστατεύεται από αδιαπέραστο τείχος και εξωραΐζεται με αμετροέπεια στα συστημικά ΜΜΕ.

Αναλαμβάνοντας την αγωγή Τσίπρα λοιπόν φαίνεται πως διεκδικεί την αποκατάσταση της… τάξης στην ενημέρωση.

Για όσους δεν το θυμόνται, πρόκειται για τον δικηγόρο του Δημοσίου (επί ΣΥΡΙΖΑ) για τις τηλεοπτικές άδειες που οδήγησαν στο φαινόμενο Καλογρίτσα, την εμπλοκή Παππά (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται) και την αποτυχημένη προσπάθεια του Τσίπρα να ελέγξει την ενημέρωση.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα