Σήμερα στην Αλβανία, κηδεύεται η 6χρονη Αμέλια που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό σε παραλία της Κορίνθου, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Ο πατέρας του κοριτσιού δεν θα παραβρεθεί στην κηδεία, καθώς μεταξύ των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει την εξάχρονη κόρη του.

Το βαθμό αντίληψης του πατέρα σχολίασε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση. Όπως είπε, ανέβαζε συχνά το παιδί πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος και άλλα προστατευτικά μέσα σε διαδρομές χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.

Μπορεί να γίνω κακός σε κάποιους που ακούνε, γιατί το κάνουν πολλοί, αλλά αυτή η ενέργεια χαρακτηρίζεται από ευήθεια, είπε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι ένα 6χρονο παιδί δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν ξέρει καν πώς να κρατηθεί πάνω σε μια μηχανή.

Εξήγησε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, έχει μεγάλη σημασία και συνεκτιμάται μαζί με τα ευρήματα και τις μαρτυρίες μιας υπόθεσης.

«Υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευήθεια εκεί δεν μπορεί να βρεις άκρη ή δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό τους, για ποιο λόγο λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, τόνισε στην ίδια εκπομπή πως προφανώς για να μην κρατείται ο πατέρας της 6χρονης δεν προκύπτει δόλος, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με τη δυνατότητά του να έχει την επιμέλεια του παιδιού.

«Μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει την επιμέλεια με άκρα σύνεση», είπε χαρακτηριστικά.