Τραγωδία σημειώθηκε στην Καλαμάτα, καθώς ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 που κατέπεσε κατά την επιστροφή του από διατεταγμένη αποστολή, μισό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της πόλης, είναι νεκρός. Πρόκειται για 40χρονο Επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος κατέπεσε στις 11.28 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.

«Αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11:28 το πρωί με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών»,  ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).

6069915.jpg

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την πτώση του αεροσκάφους ακούστηκαν εκρήξεις και όλα δείχνουν ότι ο πιλότος δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί εκτίναξης.

Aυτή ήταν η τελευταία πτήση του πιλότου με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο αποσύρεται το επόμενο διάστημα. Το δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του.