«Αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους και το επανέλαβε ρητά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον σκοπό αυτόν, ανάμεσα στα άλλα συγκροτείται ειδική ομάδα 250 διασωστών που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, προκειμένου να παρέχονται ταχύτερα οι πρώτες βοήθειες. Υπάρχει σχεδιασμός για την πρόσληψη 800 διασωστών στο ΕΚΑΒ. Διατίθεται άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής για κάλυψη κενών θέσεων σε περισσότερες από 50 περιοχές της Ελλάδας».

«Θα υπάρξει σειρά παρεμβάσεων, με επενδύσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να  αναβαθμίσουμε κέντρα υγείας και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία. Θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με νέες προσλήψεις. Θα ανασυντάξουμε και θα αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να παρέχονται άμεσα και δωρεάν οι υπηρεσίες Υγείας που αρμόζουν στους πολίτες», πρόσθεσε.

«Θα παλέψουμε κοινοβουλευτικά και πολιτικά απέναντι σε κακοφωνίες»

Ακόμα, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στη χθεσινή προτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στον κ. Ανδρουλάκη να μην κάνει ό,τι έκανε ο κ. Παπανδρέου ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης: «Είχαμε τότε  μια μεγάλη ευκαιρία που πήγε χαμένη εξαιτίας της υπαναχώρησης, της αλλαγής στάσης από τον κ. Παπανδρέου, στο πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Θεωρούμε ότι ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρόν για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να δείξει ότι μπορεί ν΄ αντιλαμβάνεται τον νέο κόσμο όπως αυτός πρέπει να λειτουργεί».

Για την αίσθηση που άφησαν τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την πρώτη κοινοβουλευτική τους παρουσία, ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι αλήθεια ότι αποφεύχθηκαν ακραίες εκφράσεις και ακραίοι χαρακτηρισμοί. Είναι όμως πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα πορευτούν αυτά τα δύο κόμματα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θα παλέψουμε κοινοβουλευτικά και πολιτικά απέναντι σε κακοφωνίες. Είναι πάγια η θέση μας απέναντι στην καπηλεία της θρησκευτικής πίστης και  του πατριωτικού φρονήματος. Είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε. Θυμίζω ότι από την πλευρά κάποιων έχουμε ακούσει τοποθετήσεις, εκτός Κοινοβουλίου, που απέχουν από όσα ειπώθηκαν χθες».​