«Στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα κριθούν τα πάντα. Σε αυτή θα κριθεί ποιο δρόμο θα πάρει η χώρα. Σε αυτή θα κριθεί αν θα συνεχίσουμε σταθερά μπροστά ή θα γυρίσουμε στις αυταπάτες που σπρώχνουν τη χώρα στον γκρεμό. Σε αυτή θα κριθεί αν θα μπουν οι βάσεις για μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνεται λόγος για χαλαρή ψήφο. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Δεν έχει η χώρα περιθώρια για πειράματα, δεν αντέχει άλλες περιπέτειες», τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα “Ethnos.gr” και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Κοκκαλιάρη.

Μιλώντας για τον στόχο της αυτοδυναμίας, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι αυτός «όχι μόνο δεν προέρχεται από αλαζονεία ή κομματική σκοπιμότητα, αλλά συνιστά εθνική αναγκαιότητα. Και ο στόχος αυτός είναι απόλυτα εφικτός εφόσον η κάλπη της 21ης Μαΐου δώσει στη Νέα Δημοκρατία ισχυρό προβάδισμα. Με αυτή την προοπτική, δεν θα χρειαστούν ούτε τρίτες κάλπες, ούτε κυβερνητικές συνεργασίες».

Αναφερόμενος στους πολίτες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζει: «Θα ζητούσα να κρίνουν την αξιοπιστία όλων μας και να αξιολογήσουν ανάλογα όσα τους λέμε. Θα μιλούσα για την ανάγκη να συνεχιστεί η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, η μείωση της ανεργίας, η ελάφρυνση των φόρων, η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, η αποτελεσματική προάσπιση των συνόρων και των εθνικών μας δικαίων».

Όσον αφορά στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας αφού επισημαίνει: «Έχουμε καταρτίσει συγκροτημένα αναπτυξιακά προγράμματα για τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς», τονίζει ότι, «Αποβλέπουν στη μετεξέλιξη της Β. Ελλάδας σε πύλη των Δ. Βαλκανίων και την επανατοποθέτησή της στο χάρτη του μέλλοντος».

Σχετικά με το βασικό σύνθημα με το οποίο θα φτάσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Καλαφάτης τονίζει:

«Στα ζητούμενα της κοινωνίας και τις ανάγκες της χώρας μπορούν να δώσουν απάντηση δύο λέξεις: Σταθερά μπροστά. Είναι οι λέξεις που εκφράζουν συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα. Που βγαίνουν μέσα από τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες κάθε πολίτη για ατομική προκοπή και συλλογική πρόοδο. Που εκφράζουν την ανάγκη να μην περιπέσουμε σε καταστάσεις ακυβερνησίας, αλλά και να μην γυρίσουμε στο χθες. Που διασφαλίζουν την πορεία για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, που σηκώνει το ανάστημά της οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά.»