fbpx

Κακοστημένο θέατρο με τη συγγνώμη του Πολάκη: Όμηρος του πολακισμού ο Τσίπρας

by Tasos

Μια κακοστημένη θεατρική παράσταση βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συγγνώμη του Πολάκη να αποτελεί τη δεύτερη πράξη της , στην επερχόμενη Kolotoumpa που θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιβεβαιώσει ότι η Κουμουνδούρου αλλά κυρίως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι όμηροι του “πολακισμού”.

 

Γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

 

Η πρώτη πράξη παίχτηκε στη συνέντευξη του Mega όταν ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «αν δεν διαγράψετε τον κ. Πολάκη, ο κόσμος τι να περιμένει από τη δεύτερη φορά Αριστερά; Αυτά που λέτε εσείς ή αυτά που λέει ο κ. Πολάκης;»

Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας; Ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και τα δημοκρατικά κόμματα, τα σοβαρά δημοκρατικά κόμματα έχουν διαδικασίες. Δεν είναι οι αρχηγοί αυτοί που αποφασίζουν, έχουν συλλογικά όργανα, έχουν Επιτροπή Δεοντολογίας, έχουν Πολιτική Γραμματεία» καθώς και πως «εγώ είχα την ευθύνη όταν διαπίστωσα ότι ο Παύλος Πολάκης υπέπεσε σε ένα παράπτωμα σημαντικό και αλλοίωσε την εικόνα για τη θέση του κόμματος, να τον παραπέμψω στα αρμόδια όργανα».

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την πάσα που ανέμεναν τα… όργανα του κόμματος τα οποία έχοντας ανά χείρας και την επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη θα εξετάσουν αύριο το θέμα, όχι αυτό περί διαγραφής του από το κόμμα (που ούτως ή άλλως έχει ξεχαστεί) αλλά τη μη υποψηφιότητάς του στις εθνικές εκλογές.

Ο «αψύς Κρητικός» έκανε την πρώτη Kolotoumpa ζητώντας συγγνώμη και ξεχνώντας τις απειλές που είχαν διανθιστεί με τα περί «δεν πουλάω φίλους». Η δέ δήλωσή του ότι δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο και τη γραμμή του, όπως αυτή εφαρμόζεται από τον ίδιο και το κόμμα είναι το σημείο που θα παίξει το ρόλο του.

Μόνο που τόσο οι χειρισμοί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που δεν τόλμησε να τον διαγράψει μετά τη χυδαία ανάρτησή του με την οποία στοχοποιούσε δικαστές, δημοσιογράφους και δημόσιους λειτουργούς όσο και το γεγονός πως δεν καταδικάστηκε ποτέ η πράξη του, δείχνουν ότι όλα όσα παίχθηκαν ήταν μέρος μιας παράστασης που στόχο είχε αφενός να φιλοτεχνηθεί ένα πιο πράο προφίλ του προέδρου καθώς και ο ηγετικός του ρόλος.

Άλλωστε ο ίδιος φέρεται να δήλωσε όταν ενημερώθηκε για την επιστολή ότι «είναι μια εξέλιξη» καθώς και ότι «πρέπει όλοι να το σκεφτούν» στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα.

Από την άλλη ο Πολάκης σε ρόλο συμπρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου ετοιμάζεται να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια επιβεβαιώνοντας πως ο πολακισμός αποτελεί κυρίαρχο συστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής του ομάδας. Πως θα μπορούσε άλλωστε να απογαλακτιστεί ένα ολόκληρο κόμμα από το άλλη άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Όλα θα αποσαφηνιστούν στη συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων το Σάββατο. Όπως όλα δείχνουν η kolotoumpa Πολάκη δεν θα είναι η μόνη αφού ήδη ακούγονται φωνές του στύλ «δεν περισσεύει κανείς», πόσο δε μάλλον ο βασικός εκφραστής των χυδαίων και υβριστικών επιθέσεων κατά των πολιτικών και μη αντιπάλων

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα