Νέες ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρίας Elias στο Βόλο και το Πήλιο. Με απόφαση της Αστυνομίας έχει απαγορευθεί από χθες το απόγευμα η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Από χθες στις 7.30 μμ, η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι και δυσκόλευε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των εκατοντάδων πυροσβεστών να παράσχουν βοήθεια όπου εκαλούντο,ενώ έχει διακοπεί και πάλι η υδροδότηση της.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έχει λάβει πάνω από 1200 κλήσεις για βοήθεια .

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχουν φτάσει μεγάλες δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα,βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν σε συνεργασία με δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.

Πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια του ,έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη:Παλαιό Λιμεναρχείο,Παπαδιαμάντη,Αγιος Παντελεήμονας,μέρος του κέντρου και της παραλίας του Βόλου,τα Παλαιά,οι Αγιοι Ανάργυροι,το Νέο Δέλτα,η Νεάπολη,το Πολυτεχνείο .

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που κατέβασαν στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.Οι εικόνες είναι τραγικές στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει,επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί,αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα,το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές. Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια ,όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά και δεν υπάρχει οδική σύνδεση με το Βόλο.Όπως επίσης και του Νότιου Πηλίου με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου,με καταστροφές στις Αλυκές,τα Πευκάκια,την Κριθαριά,τον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

Στις Αλυκές έσπασαν χείμαρροι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός.

Καταστροφές έχουμε επίσης στη Μακρυνίτσα που επίσης βρίσκεται αποκλεισμένη οδικά .

Στον Βόλο οι κάτοικοι βιώνουν δύσκολες ώρες για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες 20 ημέρες.

Τέλος , τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Βόλου-Βελεστίνου που είχαν κλείσει όπως ο δρόμος προς Μικροθήβες,ξαναδόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ τα σχολεία σε όλη την Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Μήνυμα στον Παλαμά Καρδίτσας

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σοφαδίτη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Παλαμά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σοφαδίτη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι περιοχών Καρδίτσας και Τρικάλων, αν και δεν έχουν προλάβει να επουλώσουν ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κακοκαιρία Daniel, ήρθαν αντιμέτωποι αυτή τη φορά με τις καταστροφικές συνέπειες της νέας κακοκαιρίας «Elias». Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του Δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά, πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλη τη νύχτα γινόταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Όπως τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά, τονίζει επίσης ο ίδιος.