Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσει»

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως και το Σάββατο 18-03-2023 και προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται ως το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023) στην Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Δορυφορικές εκτιμήσεις βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων και καταγραφές μετεωρολογικών σταθμών από την υπηρεσία METENOW του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr αποτυπώνουν την κατανομή των φαινομένων που επηρεάζουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας το πρωί της Παρασκευής 17/03.

Στο υπόλοιπο της ημέρας και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 17/03 κυρίως στα ανατολικά και νότια . Οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και να έχουν διάρκεια. Στο Νότιο Αιγαίο αναμένονται και τοπικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα:

Όπως ανέφερε από χθες το Αστεροσκοπείο, και σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 17/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).