Κακλαμάνης: Δεν καταργούμε το άσυλο, το αποκαθιστούμε

63
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΚακλαμάνης: Δεν καταργούμε το άσυλο, το αποκαθιστούμε

Στόχος του προέδρου της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη, είναι «να εγκαθιδρυθεί ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο χώρο του εν όψει του συνεδρίου που έχει αναγγελθεί, η μορφή που θα πάρει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος που θα έχει ο αρχηγός».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής συνδέει την εξέλιξη του κόμματος με την επίθεση που εξαπέλυσε στην ΝΔ, διότι θεωρεί πως «πρέπει να υπάρξει η αναγκαία συγκολλητική ύλη μέχρι το συνέδριο».

«Τα συναισθήματα μετά την ήττα δεν είναι εύκολο να τα χωνέψεις», δήλωσε στην εκπομπή One Talk για να αιτιολογήσει με αυτόν τον τρόπο την στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Μίλησε ακόμα για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και εκτίμησε πως δε θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, εκτιμά ότι θα πετύχουνε τους στόχους. Για το πανεπιστημιακό άσυλο, ζήτημα που αποτελεί το επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι θα ανεβούν οι τόνοι στη Βουλή για το θέμα της αποκατάστασης του ασύλου.

«Δεν καταργούμε το άσυλο, το αποκαθιστούμε», εξήγησε. Άλλος ένας λόγος για την αύξηση των αντιπαραθέσεων εκτιμά πως θα είναι και οι αλλαγές που θα φέρει το υπουργείο Εσωτερικών στον Κλεισθένη.