Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ορεινά της Εύβοιας και ήδη χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής στα χωριά Σέτα και Στενή, ενώ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Το σύνολο των δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων έχουν τεθεί σε επιφυλακή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα. Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται και τα μηχανήματα στη Νότια Φθιώτιδα και στους Δήμους Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ενώ στο Μαρτίνο έχουν συγκεντρωθεί πολλά εκχιονιστικά για να παρέμβουν όταν χρειαστεί.

Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Λίμνης θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν γίνεται διά ζώσης μάθημα λόγω κακοκαιρίας, οι τάξεις λειτουργούν διαδικτυακά. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, ανάλογα με την επέκταση των φαινομένων θα ληφθούν αποφάσεις από το πρωί.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα ακόλουθα σχολεία του Δήμου Παλλήνης: 2ο Δημοτικό Παλλήνης, 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.
Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αύριο, 29/1, στις 9:15 εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών, ύστερα από απόφαση του δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννάκη. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι σε όσες περιοχές της χώρας αποφασιστεί να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων λόγω των καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, που αναμένονται αύριο καθώς και την Τρίτη, προβλέπεται να επηρεάσουν τη λειτουργία και άλλων σχολικών μονάδων. Στην Αττική, η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως τα βόρεια προάστια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ενώ γίνεται λόγος για πιθανή χιονόστρωση στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται σε επιφυλακή και μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί εάν και πού θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά ή θα λειτουργήσουν με καθυστέρηση μίας ή δύο ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η κακοκαιρία πλήξει περισσότερες περιφέρειες, τις αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων θα λάβει το υπουργείο Παιδείας.