Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού από αύριο Δευτέρα με το τοπίο να γίνεται ξανά χειμωνιάτικο.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα ανάρτησή του στα social media για την απότομη αυτή αλλαγή του καιρού, αναφέρεται στις περιοχές που ειδικά από τη Δευτέρα, πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.
Προσοχή αύριο Δευτέρα για έντονες βροχοπτώσεις σε Αττικοβοιωτία από αργά το απόγευμα , σε Αργολίδα, και βαθμιαία σε Εύβοια και την Τρίτη σε Σποράδες, Θεσσαλία και Ανατολικό Αιγαίο», αναφέρει στην ανάρτησή του, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει πως από την Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.
🫨🫨🫨 LIVE EARTHQUAKES
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 2, 2025
✅Εδώ και πολύ καιρό στην ιστοσελίδα https://t.co/XB8ezsFCjG έχουμε ενσωματώσει ένα βοήθημα στη δεξιά στήλη με τους σεισμούς live , σε κάθε γωνιά του κόσμου. Όποτε επισκευτείτε την ιστοσελίδα μας ενημερωθείτε για τους σεισμούς, με αναλυτικό χρονικό… pic.twitter.com/umHGbzXFXw
Η ανάρτηση Κολυδά για την επικείμενη κακοκαιρία
«Μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Κυριακής από τα ΒΔ. Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην ανατολική χώρα. Την Τρίτη στα ανατολικά βροχές, στα βορειοανατολικά τμήματα χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και, κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.
«Η θερμοκρασία από την Τρίτη θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου στα κεντρικά και τα βόρεια και η πτώση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη. Προσοχή αύριο Δευτέρα για έντονες βροχοπτώσεις σε Αττικοβοιωτία από αργά το απόγευμα , σε Αργολίδα, και βαθμιαία σε Εύβοια και την Τρίτη σε Σποράδες , Θεσσαλία και Ανατολικό Αιγαίο», συνεχίζει.
«Σχετικά με τις χιονοπτώσεις έχουν ακουστεί πολλά. Ακολουθούμε την γενική πρόγνωση προς το παρόν χωρίς λεπτομέρειες και επισημαίνουμε ότι η ψυχρή μάζα στη μέση τροπόσφαιρα (στα 500hPa) κινείται γρήγορα ανατολικά και δεν μας επηρεάζει σημαντικά», καταλήγει.