Kαι πλαστογραφία ερευνά ο Εισαγγελέας στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

by MANIFESTO

Μια σειρά (και) κακουργηματικών αδικημάτων διερευνά η Εισαγγελία  στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας, με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη, της Σοφίας Μπεκατώρου και άλλων Ολυμπιονικών και αθλητών.

Συγκεκριμένα επι τάπητος τίθενται αδικήματα, με βάσει τις καταγγελίες, όπως απιστία, εκβίαση και πλαστογραφία  που σχετίζονται με τα πεπραγμένα της Διοίκησης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται ακόμα και καταγγελίες περι πλαστογράφησης πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου, με συγκεκριμένα έγγραφα να προσκομίζονται στον εισαγγελέα τι επομενο διάστημα.

Ένα έγγραφο που υπέγραφαν – θέλοντας και μη- οι ιστιοπλόοι για να ενταχθούν στην Ομοσπονδία και στην Εθνική ομάδα, καταδεικνύει τους δρακόντειους όρους κάτω από τους οποίους  λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητές.

Παραίτηση

Ένα άλλο σημαντικό έγγραφο είναι η υπεύθυνη δήλωση που απαρέγκλιτα έπρεπε να υπογράφουν οι αθλητές αν ήθελαν να ενταχθούν στην Ομοσπονδία και την Εθνική Ομάδα και ουσιαστικά τους κρατούσε δεμένους χειροπόδαρα αφού ήταν υποχρεωτική η υπογραφή της.

Το κορυφαίο που αποκαλύπτεται είναι ότι απαράβατος όρος ήταν να παραιτηθούν απο κάθε δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση παραβίασης κάποιας συμβατικής υποχρέωσης. Τους έβαζαν δηλαδή να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία παραιτούνταν του δικαιώματος να προσφύγουν τα δικαστήρια

“…Τέλος σε περίπτωση που υποπέσω σε οιοδήποτε σχετικό με τα παραπάνω, πειθαρχικό παράπτωμα, υπάγομαι αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων παραιτούμενος (η) από τούδε και διά του παρόντος από κάθε δικαίωμα προσφυγής μου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων.

Δηλαδή ζητούσαν από τους αθλητές να απεμπολήσουν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε Ελληνα πολίτη  για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, την ώρα που η ίδια η Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να τους καταδικάσει στα δικαστήρια εφόσον παραβιάσουν την υπεύθυνη δήλωση. Παράλληλα τους απαγόρευαν να κάνουν αναρτήσεις ή δηλώσεις που μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο ακόμα και σε διοικητικούς παράγοντες!

Καμία αρνητική δήλωση

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: “…Δεσμεύομαι να μην κάνω ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο για συναθλητές, προπονητές, διοικητικούς παράγοντες, φιλάθλους και γενικότερα που δεν θα συνάδουν ως προς το περιεχόμενό τους με το  αθλητικό πνεύμα”.

Καταθέσεις

Πάντως όλα αυτά και άλλα έγγραφα έχουν ήδη κατατεθεί στον εισαγγελέα Κωννο Σιμιτζόγλου στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και πάλι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία έχει στο επίκεντρό της τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Πρόκειται για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Κων. Σιμιτζόγλου και η οποία διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής μάλιστα έχει καταθέσει και η κυρία Μπεκατώρου. Χθες μάλιστα η κυρία Έλλη Ρούσσου που εκπροσωπεί νομικά τόσο τον κ. Κακλαμανάκη όσο και την κυρία Μπεκατώρου κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου λίστα με τα ονόματα οκτώ μαρτύρων. Η δικηγόρος ζήτησε από τον εισαγγελέα τα πρόσωπα αυτά να καταθέσουν ενώπιον του και παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης συγκεκριμένων εγγράφων που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πηγή: capital.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα