Νέα νίκη για τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη, πρωταγωνιστή του Perouka Gate και στόχο του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά είναι ο Guardian που απέσυρε δημοσίευμα που κατηγορούσε τον δημοσιογράφο, σημειώνοντας πως παραπλανήθηκε από την συντάκτρια.
Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Θάνος Δημάδης στο tomanifesto.gr το δημοσίευμα «αφορούσε άρθρο μίας εξωτερικής αρθρογράφου με το όνομα Carrey Gillam που ο Guardian φιλοξένησε στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα. Το άρθρο αποκάλυπτε σειρά e-mails συνομιλιών με τα ανώτατα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer στην Αμερική και στα οποία περιέγραφα προνόμια που θα χορηγούσε το Ίδρυμα και η Ένωση Ξένου Τύπου προς την εταιρεία με αντάλλαγμα χορηγίες». Το άρθρο εμφάνιζε, κατά τρόπο παραπλανητικό, το Θάνο Δημάδη να εμπλέκεται σε αυτές τις συνομιλίες με την Bayer ως διευθυντής της Ένωσης Ξένου Τύπου. «H εξωτερική αρθρογράφος του Guardian στο άρθρο της απέκρυψε την αλήθεια για την οποία η εφημερίδα αναγκάστηκε να επανορθώσει και να αποκαλύψει τελικά ότι όλα τα πακέτα χορηγιών που περιλαμβάνονταν στις συνομιλίες ήταν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Η αρθρογράφος του Guardian σκοπίμως απέκρυψε την αλήθεια με σκοπό να παραπλανήσει τους αναγνώστες για το ότι τα προνόμια προς την εταιρεία Bayer δεν προέρχονταν από εμένα αλλά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και του Ιδρύματος Ξένου τύπου τα μέλη του οποίου είχαν αποδεχθεί χορηγία ύψους $50.000 από την εταιρεία» εξηγεί. Όσον αφορά την ίδια, το όνομά της έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα αμερικανικών ιστοσελίδων όπως του Αμερικανικού Συμβουλίου Επιστήμης και Υγείας που ιδρύθηκε το 1978, για υποθέσεις εκβιασμών φαρμακευτικών εταιρειών.
Μετά το δημοσίευμα στον Guardian, η συντάκτρια φιλοξενήθηκε σε ελληνική εφημερίδα δίνοντας δισέλιδη συνέντευξη επιτιθέμενη προσωπικά κατά του Θάνου Δημάδη, την ώρα που το εγχώριο σύστημα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε τις δηλώσεις της και το παραπλανητικό της άρθρο για να πλήξει τον δημοσιογράφο.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι και άλλα συστημικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προβεί σε αντίστοιχες αναρτήσεις, τις οποίες έναν χρόνο μετά, κατόπιν της επανόρθωσης του Guardian έσπευσαν άρον άρον να αποσύρουν αφού είχαν καταδικαστεί ήδη μία φορά από τον Θάνο Δημάδη.
Όσον αφορά τον Guardian «όχι μόνον αναγκάστηκε να προβεί σε επανόρθωση διευκρινίζοντας ότι οι χορηγίες προς την εταιρεία Bayer έφεραν την έγκριση του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για το οποίο εργαζόμενουν, αλλά προέβη ακόμα και σε διαγραφή άλλων ψευδών ισχυρισμών του άρθρου όπως ότι δήθεν είχα διαγράψει e-mails από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό που διατηρούσα όσο διάστημα εργαζόμουν για το Ίδρυμα».
Επίσης ο Guardian αφαίρεσε από τον άρθρο τις αναφορές στην δημοσιογραφική ιδιότητα του Θάνου Δημάδη με την εφημερίδα να παραδέχεται ότι όσο διάστημα εργαζόταν για το Ίδρυμα Ξένου Τύπου, δεν εργαζόταν παράλληλα και ως δημοσιογράφος. «Αυτό η αρθρογράφος σκοπίμως το απέκρυψε με σκοπό να δημιουργήσει μαζί με τα προπαγανδιστικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα την ψευδή εντύπωση ότι ως δημοσιογράφος έσπασα κάποιο δημοσιογραφικό ασυμβίβαστο» σημειώνει ο Θάνος Δημάδης.
Σημειώνεται ότι ο Θάνος Δημάδης εξέδωσε πρόσφατα το νέο του βιβλίο με τίτλο “Ένα Ρεπορτάζ για την Τηλεόραση και την Εξουσία” που είναι διαθέσιμο στα Public αλλά και μέσω του DimadisBook.com με δωρεάν τα έξοδα αποστολής.