Λίγο πριν τις γιορτές έλαβε χώρα, στο ιστορικό και ηρωικό σινεμά Studio, μεγάλη ριζο-σπαστική, αντικαπιταλιστική, επαναστατική συνάντηση (συνεύρεση, θα ήταν προτιμότερο) για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να συμπράξουν στην ανατροπή του ανάλγητου και τρισάθλιου αστικού καθεστώτος – και εδώ και διεθνώς, οπωσδήποτε. 

Δεν κατάφερα να πάω γιατί έμαθα πως δεν υπήρχε απ’ έξω ασθενοφόρο με αναμμένη μηχανή για τη διακομιδή μου στο νοσοκομείο, αν χρειαζόταν. Στην εν λόγω δημοκρατική «ανοιχτή» εκδήλωση, που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Για Ενωτική Κίνηση Της Ριζοσπαστικής Και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, συμμετείχαν η Αριστερή Ανασύνθεση, η Λαϊκή Ενότητα, η Ανυπόταχτη (!) Αριστερά, η Αναμέτρηση, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (το ηρωικό ΣΕΚ, που ιδρύθηκε λίγο πριν από την Αλωση της Πόλης) και το Σύγχρονο Κομμουνιστικό (!) Σχέδιο. 

Προφανώς δεν εκλήθησαν τα συστημικά, συμβιβασμένα και προδοτικά γκρουπούσκουλα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜέΡΑ25, ΛΑΕ και η Πλεύση της Ζωής, ενώ δεν πρόκαναν το ΚΚΕ-μλ, το ΜΛΚΚΕ, το ΟΑΚΚΕ, το ΑΚΕΠ, η Ρόζα, το Κοκκινοπράσινο, η ΑνωΜερά, το ΕΛΑ και ο ΦΥΓΕ.

Γρ.Ψ.