Ακόμη ένα ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε σε λιβυκά χωρικά ύδατα. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες ανετράπη και μέχρι αυτή τη στιγμή διασώθηκαν 17 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 30 αγνοούνται.

Σύμφωνα με την Ιταλική Ακτοφυλακή, το πλεούμενο ανετράπη, ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρονταν σε εμπορικό πλοίο το οποίο αύριο αναμένεται να αποβιβάσει τους διασωθέντες σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

ΜΚΟ κατηγορεί τις ιταλικές Αρχές

Η ΜΚΟ Alarm Phone όμως, κατηγορεί τις ιταλικές Αρχές ότι ενώ είχαν πληροφορηθεί πως υπήρχε κίνδυνος ναυαγίου, καθυστέρησαν την παροχή της αναγκαίας βοήθειας.

«Λίγες ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο της Καλαβρίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο συμβάν με καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας προς ανθρώπους που κινδυνεύουν να πνιγούν», έγραψε στο διαδίκτυο και η ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans.

Απάντηση στη ΜΚΟ

Η Ιταλική Ακτοφυλακή απάντησε ότι το πλεούμενο βρισκόταν έξω από την Περιοχή Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας και ότι δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από μέρους της Λιβύης και της Μάλτας.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ακτοφυλακή, το Πολεμικό Ναυτικό μας και η Οικονομική Αστυνομία μας δεν αφήνουν ποτέ κανέναν αβοήθητο. Πρέπει να κάνουμε μια ακριβή ανάλυση των όσων συμβαίνουν και να αποφεύγουμε την εργαλειοποίηση, διότι προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε τις τρομερές αυτές τραγωδίες στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.