Άγνωστοι «χάκαραν» απόψε, για λίγα λεπτά, το προφίλ της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι στο Instagram. Η Μελόνι  πετούσε για την Ρώμη μετά από την συνάντηση ηγετών που είχε στην Αίγυπτο. Στο προφίλ της  αναρτήθηκε η φράση «Thank you Elon free Btc» και είσε την  εικόνα ενός ψεύτικου προφίλ της Tesla του Elon Musk. Η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης δραστηριοποιήθηκε άμεσα και οι ειδικοί της έλυσαν το πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ.

Η Μελώνη βρέθηκε σήμερα στο Κάιρο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, Alexander De Croo, της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και της Αυστρίας. Karl Nehammer, για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου. Αυτό αναφέρεται σε σημείωμα από το Palazzo Chigi. Οι διμερείς συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην εφαρμογή του σχεδίου Mattei στην Αίγυπτο και ιδιαίτερα στη συνεργασία στον τομέα της γεωργικής παραγωγής και της επισιτιστικής ασφάλειας. Κατά τη διμερή συνάντηση Meloni και al Sisi,  συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια εταιρική σχέση μεταξύ Ιταλίας και Αιγύπτου στο πλαίσιο μεγάλων γεωργικών έργων και έργων αποκατάστασης γης, με στόχο τη δημιουργία μιας «πρότυπο φάρμας» και τη μεταφορά των πιο καινοτόμων ιταλικών τεχνολογιών στον τομέα. να συμβάλει στην επισιτιστική ασφάλεια του έθνους.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ρεύματος – είπε η Μελόνι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής –. Εκτιμούμε τις προσπάθειες της Αιγύπτου σε αυτό το θέμα και φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε περισσότερο από πριν για να βοηθήσουμε τα κράτη προέλευσης και διέλευσης» μέσω «επενδύσεων και βοήθειας για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, για να βοηθήσουμε αυτά τα κράτη να αντιμετωπίσουν τους διακινητές μεταναστών».