Πάνω στα όπλα της Χαμάς βρέθηκαν οδηγίες κυανίου ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη οργάνωση σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Ο Χέρτζογκ, μιλώντας στο Sky News, επέδειξε υλικό που ανακτήθηκε από στικάκι USB στο πτώμα τρομοκράτη της Χαμάς, το οποίο είχε αντιγραφεί από την Αλ Κάιντα.

Στο στικάκι βρέθηκαν «λεπτομερείς οδηγίες για τη δημιουργία χημικών όπλων» και μεταξύ τους «ακριβείς οδηγίες για την προετοιμασία συσκευής για τη διασπορά κυανιούχων παραγόντων». Σύμφωνα με τον Χέρτζογκ, η προέλευση ενός από τα υλικά είναι από ένα βιβλίο-οδηγός της Αλ Κάιντα από το 2003. 

«Πρόκειται για υλικό που βρέθηκε στο σώμα ενός από αυτούς τους σαδιστές κακοποιούς. Είναι υλικό της Αλ Κάιντα, επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα», είπε ο Χέρτζογκ στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Όταν έχουμε να κάνουμε με το ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς, αυτό είναι που έχουμε να κάνουμε. Και σε αυτό το υλικό, υπήρχαν οδηγίες, πώς να παράγονται χημικά όπλα».