Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο έφηβο ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε χθες Τρίτη εναντίον δύο ανδρών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Ο νεαρός συνελήφθη στη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Η ακριβής ηλικία του Παλαιστίνιου δεν έχει γίνει γνωστή με τον στρατό του Ισραήλ να μην απαντά σε σχετικό αίτημα του AFP, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για ανήλικο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο έφηβος, που διαμένει στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Άσκαρ, κοντά στη Ναμπλούς, «παραδέχθηκε ότι συνδέεται» με την επίθεση που σημειώθηκε χθες στη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Πλέον κρατείται από τη Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, και ανακρίνεται.
Δύο Ισραηλινοί, ο ένας 48 ετών και ο άλλος περίπου 50 ετών, τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος πυροβολισμών. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όπως ανέφερε ο ισραηλινός Τύπος, πρόκειται για δύο Εβραίους που είχαν πάει να προσκυνήσουν τον τάφο του Συμεών του Δίκαιου, χώρο προσκυνήματος για τους υπερορθόδοξους Εβραίους.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι ο δράστης εγκατέλειψε το όπλο του, ένα πολυβόλο τύπου Carlo, το οποίο κατασκευάζουν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Δυτική Όχθη, προτού τραπεί σε φυγή.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτή, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, βόρεια της Ναμπλούς. Σύμφωνα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής.

Σήμερα το πρωί ο στρατός διευκρίνισε ότι συνέλαβε τρεις ανθρώπους στη Τζενίν, οι οποίοι «ενεπλάκησαν πρόσφατα (…) σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών με «ενόπλους» στη διάρκεια της επιδρομής.