Επίθεση ευρείας κλίμακας κάνει ο ισραηλινός στρατός σε Χαμάς και Χεζμπολάχ καθώς σε βίντεο τους οι Ισραηλινοί  δείχνουν την εξουδετέρωση βάσεων αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Λίγο νωρίτερα, το Ισραήλ δέχθηκε μεγάλη επίθεση με ρουκέτες από την περιοχή του Λιβάνου, με συνέπεια να απαντήσει και να πλήξει θέσεις της Χεζμπολάχ.

Τα τελευταία 24ωρα, οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ, από το έδαφος του Λιβάνου έχουν ενταθεί, ενώ ειδικοί αναλυτές εκφράζουν τους έντονους φόβους τους, ότι σύντομα θα ανοίξει και δεύτερο μέτωπο πολέμου στην περιοχή, με την άμεση εμπλοκή της Χεζμπολάχ.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού (IDF) με άντρες της Χαμάς, στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της περιοχής. Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι συνεχίζουν τις «χερσαίες επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας» και ότι συγκρούστηκαν με ενόπλους της Χαμάς εντός της Γάζας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών.

«Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον [ισραηλινών] στρατιωτών, σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ» στο νότιο Ισραήλ, ανέφεραν. Ο λογαριασμός Telegram των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ανέφερε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, υποστηρίζοντας ότι έστησε ενέδρα σε ισραηλινά στρατεύματα εκεί.