Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν «πολλούς» τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας περίπου 300 στόχους.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν IDF και ISA (Πολεμική Αεροπορία), νεκρός είναι ο Διοικητής του τάγματος Beit Lahia της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, Νασίμ Αμπού Ατζίνα, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση στο κιμπούτζ Ερέζ στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ατζίνα φέρεται, επίσης, να είναι ένα από τα μέλη της Χαμάς που συνέβαλαν στο να αποκτήσει η τρομοκρατική οργάνωση δυνατότητα επιθέσεων με drone και αλεξίπτωτα πλαγιάς.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί πως «τα ισραηλινά στρατεύματα βρίσκονται σε διάφορα τμήματα της βόρειας περιοχής της Λωρίδας της Γάζας».

«Έχουν εισέλθει βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, μπουλντόζες», πρόσθεσε, λέγοντας ακόμη ότι κατανοεί πως «η (ανθρωπιστική) κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν οφείλεται σε εμάς».

Ο ισραηλινός στρατός προχωρεί «μεθοδικά» μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος αποκλείει οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, την οποία ζητούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για καταστροφική κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος.

«Ο Τσαχάλ επεξέτεινε τη χερσαία είσοδό του στη Λωρίδα της Γάζας, την πραγματοποιεί κατά μετρημένα και πολύ ισχυρά στάδια, προχωρώντας μεθοδικά», δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τον οποίο η «τρίτη φάση» της στρατιωτικής επιχείρησης έχει αρχίσει.