Ο σκοπός του 74χρονου Ισπανού που συνελήφθη για την αποστολή παγιδευμένων επιστολών σε θεσμούς όπως το ισπανικό υπουργείο Αμυνας και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Μαδρίτη ήταν να πιέσει την ισπανική κυβέρνηση ώστε να τερματίσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο ανακριτής.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένη τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Οι επιστολές εστάλησαν μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στην ουκρανική πρεσβεία στην Μαδρίτη, στην υπουργό Αμυνας, σε εταιρεία που κατασκευάζει εκτοξευτήρες ρουκετών που έχουν σταλεί από την Μαδρίτη στο Κίεβο, σε μεγάλη ισπανική στρατιωτική βάση σε κυβερνητικά γραφεία, σε δορυφορική της Ευρωπαϊκής Ενωσης εταιρεία και στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο διάστημα από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ουκρανικής πρεσβείας στην Μαδρίτη είχε τραυματισθεί ελαφρά στο χέρι από την έκρηξη μίας από τις επιστολές, που είχε ως αποδέκτη τον πρεσβευτή της Ουκρανίας.