Ισπανία: Καταρρέει η κυβέρνηση Σάντσεθ

by MANIFESTO

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά από την χθεσινοβραδινή εκλογική συντριβή σοσιαλιστών και Podemos στη Μαδρίτη. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της συγκυβέρνησης Σάντσεθ- Ιγγλέσιας, αφού όπως είπε μετά από την αποχώρηση του Πάμπλο Ιγγλέσιας, αντιπροέδρου της κυβέρνησης μέχρι πρότινος και υποψηφίου για την Περιφέρεια της Μαδρίτης, «Ο Σάντσεθ δεν διαθέτει πλειοψηφία και οφείλει να προσφύγει σε εκλογές»!

Η «Σιδηρά Κυρία» πλέον και ανερχόμενο αστέρι της κεντροδεξιάς, η Ντιαθ Αγιουζο με 65 έδρες, είναι κυρίαρχος και εφόσον οι VOX δηλώσουν παρών στην ψήφο εμπιστοσύνης τότε ανακηρύσσεται κυβερνήτης της Μαδρίτης!

Η Αγιουζο υπολείπεται τεσσάρων εδρών για την απολυτή πλειοψηφία των 69 εδρών που απαιτούνται προκειμένου να κυβερνήσει αυτοδύναμα το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα!

Σημειώνεται οτι επι 23 χρόνια η κεντροδεξιά κερδίζει την Περιφέρεια της Μαδρίτης, ενώ ενδεικτικό της αποδοκιμασίας του κόσμου στην κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί το γεγονός ότι στις χθεσινές εκλογές ψήφισε το 81%, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες του κόσμου στην άφιξη του Πρωθυπουργού Σάντσεθ στο εκλογικό τμήμα, όπου ακούστηκαν οι φωνές: «Φύγε- φύγε», «Είσαι ψεύτης» και «Προδότη μας ξεγέλασες».

Μανωλης Μαυρομματης

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα