Αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή της Μεσαράς, όπου σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ. Κάτοικοι στις Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και σε χωριά κοντά στο νότιο Ρεθυμνο βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

O σεισμός

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος είναι 8,9 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος της δόνησης στους 5 βαθμούς και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης στην ίδια περιοχή είχει καταγραφεί σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών.

creta-quake-m

Οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα στα κινητά τους, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να λάβουν μέτρα προστασίας, αλλά και να έχουν μαζί τους προμήθειες έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το cretalive γίνεται αναφορά για ζημιές σε καταστήματα στα Μάταλα. Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανέφερε στην ιστοσελίδα πως «ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές».


Οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στα τουρκικά παράλια.