Εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο Mega, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει πρώτος στις κάλπες για να φέρει την αλλαγή, όπως ερμηνεύει το καταστροφικό του πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου θα σημάνει νέες περιπέτειες για τη χώρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα για να έρθει η αλλαγή, δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο», είπε συγκεκριμένα, σε μια ακόμη συνέντευξη που επιβεβαίωσε την ταύτιση του ίδιου και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον λαϊκισμό και τις συκοφαντίες. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την υποψηφιότητα του στις Σέρρες (θα είναι και στα Δωδεκάνησα και την ‘Α Πειραιά) χαρακτήρισε υποκριτική την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή από τη θέση του υπουργού μετά την τραγωδία των Τεμπών καθώς 40 μέρες μετά μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Συμπλήρωσε δε πως η δική του η υποψηφιότητα του στις Σέρρες έχει προφανή συμβολισμό, «ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών». Ισχυρίστηκε δε ότι δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αυτό, «έχει την απόφαση μου όμως να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ζητά ισχυρή εντολή σε αυτή την κάλπη -δεν θέλουμε να υπάρξει άλλη κάλπη- να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος για να μπορέσει να συγκροτηθεί από τις εκλογές της απλής αναλογικής ισχυρή και μακράς πνοής σταθερή προοδευτική κυβέρνηση με στόχο να βγάλει τη χώρα από το αυτό το δράμα που ζει αυτά τα τέσσερα χρόνια». Συμπλήρωσε ότι «οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, θα βγάλουν κυβέρνηση». Είπε ότι «κατά πάσα βεβαιότητα το πρώτο κόμμα με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση» και πως το μήνυμα του στον λαό είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει πρώτος για να φέρει την αλλαγή, δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο».

«Διεκδικώ μια κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας, δεν διεκδικώ μια κυβέρνηση που θα κρίνεται στην ανοχή ενός κόμματος του 3%», είπε, και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα αν υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, όσο περισσότεροι τη στηρίξουν μέσα κι έξω από τη Βουλή τόσο καλύτερο για τον τόπο. Αλλά ο στόχος μου είναι ισχυρή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει την επόμενη μέρα να κάνει το παν για να συγκροτήσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακρά πνοής».