Με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης ΚΝΩΣΣΟΣ και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Ηρακλείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ είχε συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων, ενώ ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα ένταξης του κλάδου, σε χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε για ανακαίνιση είτε για ενεργειακή αναβάθμιση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της ενέργειας, με δεδομένο όπως έγινε γνωστό, ότι υπάρχει μεγάλη στροφή των επισκεπτών στην ενεργειακή κατάταξη των καταλυμάτων, κάτι το οποίο σχετίζεται με την πράσινη μετάβαση.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στην διασύνδεση του κλάδου με τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στις δυνατότητες προώθησης της κρητικής γαστρονομίας στην περιφέρεια Κρήτης μέσω των τουριστικών καταλυμάτων.

Σε ανάρτηση του ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι

«το ΥΠΑΑΤ θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την βελτίωση των συνθηκών του κλάδου καθώς και για την περαιτέρω αναμόρφωση του. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε με τα συναρμόδια Υπουργεία για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και της Κρήτης, τον τουρισμό».