Ήπειρος: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

26

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ήπειρο.

 Η κακοκαιρία χτύπησε με πρωτοφανή ένταση μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια, πλημμυρίζοντας εκτάσεις, ξεριζώνοντας δέντρα και αφήνοντας πολλές περιοχές στο σκοτάδι για ώρες. Η ένταση της βροχής ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών για ολόκληρη την Ήπειρο.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι καταιγίδες με τους κατά τόπους ισχυρούς ανέμους ήταν σφοδρές και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας αλλά και οι υπηρεσίες των Δήμων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να καταγράφουν ζημιές. Μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου απομακρύνοντας πέτρες και χώματα.

Τη νύχτα από καταπτώσεις έκλεισε το ένα ρεύμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης ενώ χρειάστηκε η συνεχής παρουσία μηχανημάτων στην παλιά εθνική Ιωαννίνων-Άρτας καθώς στην περιοχή του Τερόβου καταγράφονταν συνεχείς πτώσεις κλαδιών αλλά και καταπτώσεις λίθων.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον κάμπο Κεστρίνης-Ραγίου όπου χτυπήθηκαν οι καλλιέργειες μανταρινιών.

Αρκετές ζημιές και προβλήματα στην Πάργα όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στα Καρδαμίτσια όπου ανεμοστρόβιλος σάρωσε μία ζώνη περιορισμένης ακτίνας ξεριζώνοντας δέντρα ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα σπίτι.

Από το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Ηπείρου ενώ η αδυναμία επικοινωνίας των πολιτών με τις «βλάβες» είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 145 κλήσεις από ολόκληρη την Ήπειρο οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε κοπές κι απομάκρυνση δέντρων και σε αντλήσεις υδάτων.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr