Δικαστής της Νέας Υόρκης επέβαλε χρηματική ποινή 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων στον Όμιλο Τραμπ, μετά την καταδίκη του προηγούμενου μήνα για εξαπάτηση των φορολογικών αρχών επί 15 χρόνια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο δικαστής Juan Merchan του ποινικού δικαστηρίου του Μανχάταν επέβαλε την ποινή, αφού οι ένορκοι έκριναν ένοχους δύο συνεργάτες του Ομίλου Τραμπ για 17 ποινικές κατηγορίες.

Η ποινή ήταν η μέγιστη που μπορούσε να επιβάλει ο δικαστής.

Αμελητέο ποσό, αλλά σημαντικό στίγμα για τη φήμη του Ντόναλντ Τραμπ
Αν και ένα πρόστιμο αυτού του ποσού δεν είναι πιθανό να επηρεάσει τις λειτουργίες ή το μέλλον της εταιρείας, σημειώνει ο Guardian, η καταδίκη είναι στίγμα για τη φήμη του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου ως έξυπνου επιχειρηματία, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, εξέδωσε δήλωση λέγοντας: «Σήμερα, οι εταιρείες του πρώην προέδρου Τραμπ καταδικάστηκαν στα μέγιστα πρόστιμα που επιτρέπονται από το νόμο μετά από ιστορικές καταδίκες για συνολικά 17 κακουργήματα».

Και πρόσθεσε: «Ο οικονομικός διευθυντής Allen Weisselberg, η Trump Corporation και η Trump Payroll Corp διεξήγαγαν και επωφελήθηκαν από τη σαρωτική απάτη για πάνω από μια δεκαετία. Ενώ οι εταιρείες δεν μπορούν να εκτίσουν ποινή φυλάκισης, αυτή η καταδίκη χρησιμεύει ως υπενθύμιση σε εταιρείες και στελέχη ότι δεν μπορούν να εξαπατούν τις φορολογικές αρχές και να ξεφεύγουν».