Την παραίτησή της από την ηγεσία των Δημοκρατικών αλλά την παραμονή της στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι λέει ότι δεν θα διεκδικήσει μια ηγετική θέση , μια κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και δημιουργεί μια μεγάλη ανατροπή για τους Δημοκρατικούς της Βουλής.

Σε ομιλία της στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη, η Πελόζι υποστήριξε τα νομοθετικά επιτεύγματα του κόμματος υπό την ηγεσία της προτού πει: «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη στο μέλλον».

«Έφτασε η ώρα για μια νέα γενιά να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών», είπε ο ομιλητής.

Η Πελόζι είπε ότι θα συνεχίσει «να μιλά για τον λαό του Σαν Φρανσίσκο» ως βουλευτής, αλλά δεν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί σε ηγετική θέση.

Η ανακοίνωσή της έρχεται αφότου οι Δημοκρατικοί έχασαν την πλειοψηφία στην κάτω βουλή, αλλά διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, συγκρατώντας ένα δυνητικά μεγαλύτερο «κόκκινο κύμα».

Η Πελόζι είπε ότι όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πρωτεύουσα ως παιδί, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα πήγαινε «από νοικοκυρά σε ομιλητή της Βουλής».

Η πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον σύζυγό της, Πολ, που ήταν «πυλώνας υποστήριξης» και είπε ότι είναι ευγνώμων για όλες τις ευχές που έχουν λάβει για τη συνεχή ανάρρωσή του μετά από μια βάναυση επίθεση .

“Για τον αγαπητό σύζυγό μου Paul, ο οποίος υπήρξε ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και ο πυλώνας υποστήριξής μου, σας ευχαριστώ. Είμαστε όλοι ευγνώμονες για όλες τις προσευχές και τις ευχές καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του. Σας ευχαριστώ πολύ”, Πελόζι είπε καθώς οι συνάδελφοί της στο βήμα της Βουλής στέκονταν όρθιοι και χειροκροτούσαν.