Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πυρά σε στάση λεωφορείου στη γειτονιά Burholme της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Οι πυροβολισμοί ακούσθηκαν περίπου στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος) στις λεωφόρους Rising Sun και Cottman.

Τουλάχιστον τέσσερις από τους επτά τραυματίες είναι ανήλικοι. Τρεις από τους ανήλικους τραυματίσθηκαν από πυροβολισμό στο πόδι και ο τέταρτος δέχθηκε σφαίρα στο στήθος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία αναζητά τρεις δράστες και έναν οδηγό σε ένα σκούρο μπλε Hyundai Elantra. Όλοι οι ύποπτοι φορούσαν μάσκες και εθεάθησαν τελευταία φορά να οδηγούν πάνω από τη γέφυρα Tookany Creek προς το Cheltenham Township.

Πρόκειται για τον τέταρτο πυροβολισμό σε λιγότερο από μια εβδομάδα σε λεωφορείο.

Την Κυριακή, ο 27χρονος Sawee Kofa πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά από καυγά σε λεωφορείο στη συνοικία Oxford Circle της πόλης.

Ένας έφηβος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν τη Δευτέρα όταν ακούστηκαν πυρά σε στάση λεωφορείου στη συνοικία Ogontz της πόλης. Και το βράδυ της Τρίτης, ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε λεωφορείο Route 79 στη Νότια Φιλαδέλφεια.