Τα δικαστικά μέτωπα του Ντόναλντ Τραμπ αυξάνονται συνεχώς, αλλά το ίδιο κάνουν και οι οικονομικές δωρεές οι οποίες τον βοηθούν να ενισχύει την επιρροή και τα ποσοστά του στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρήσματος των Ρεπουμπλικανών. 

Την περασμένη Κυριακή, με την τέταρτη ποινική δίωκη σε βάρος του να βρίσκεται επί θύραις, ο Τραμπ έστειλε mail στους υποστηρικτές του και τους ζήτησε να βάλουν το χέρι στην τσέπη. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντενπροσπαθεί να με κλείσει ισόβια στη φυλακή. Η επιβίωση της Δημοκρατίας μας κρέμεται από μια κλωστή, η Αμερική σας χρειάζεται» έγραφε το mail που διάβασαν οι ψηφοφόροι του Τραμπ, και στο οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τους ζητούσε να δωρίσουν από 24 έως 1.000 ευρώ για την εκστρατεία του. 

4 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες 

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένη, αν λάβει κάποιος υπόψη αντίστοιχα εγχειρήματα του Τραμπ στο παρελθόν. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς έστειλε μηνύματα στους υποστηρικτές του και συγκέντρωσε 4 εκατ. δολάρια σε μια ημέρα, ενώ, κατά δήλωση του, συγκέντρωσε 7 εκατ. δολάρια μόλις του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο. Όσο για την ρητορική των μηνυμάτων που στέλνει, αυτή παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Οι κατηγορίες εναντίον του είναι απλώς «κυνήγι μαγισσών» και ο Τζο Μπάιντεν ο επικεφαλής μιας ψευδοδικτατορίας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει τον κύριο πολιτικό αντίπαλο του.  

Πονοκέφαλος τα δικαστικά έξοδα 

Τα ποσά που συγκεντρώνει ο Τραμπ είναι μεν μεγάλα, αλλά εξ' ίσου μεγάλα είναι και τα δικαστικά έξοδα. Αυτό υποχρεώνει τον Τραμπ να αντλήσει χρήματα από τα κεφάλαια για την προεκλογική εκστρατεία του και να τα κατευθύνει στις δικαστικές μάχες. «Ο Τραμπ έχει ήδη ξοδέψει ένα σημαντικό ποσοστό των δωρεών του για νομικά έξοδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Λάρι Σαμπάτο. Αυτά τα έξοδα, προβλέπει ο καθηγητής, «θα αυξάνονται για μήνες, ακόμη και χρόνια».