Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πίεση στη Βενεζουέλα, προχωρώντας σε νέα κατάσχεση δεξαμενόπλοιου στην Καραϊβική.
Στην κατάσχεση ενός ακόμη δεξαμενόπλοιου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς μετέφερε πετρέλαιο της Βενεζουέλας, είτε πρόσφατα είτε στο παρελθόν. Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε στην Καραϊβική.
Η επιχείρηση επιβεβαιώθηκε από τη Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν πριν από τα ξημερώματα στη σύλληψη του Μηχανοκίνητου Δεξαμενόπλοιου Veronica, «χωρίς να σημειωθούν επεισόδια».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πλοίο εκτελούσε αποστολή παρακάμπτοντας τον αποκλεισμό που έχει διατάξει ο πρόεδρος Τραμπ για σκάφη στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις. «Το μοναδικό πετρέλαιο που θα φύγει από τη Βενεζουέλα είναι αυτό του οποίου (η εξαγωγή) συντονίζεται σωστά και νόμιμα», υπογράμμισαν οι αμερικανικές αρχές.


