ΗΠΑ: Aποχωρεί ο σύμβουλος του Τραμπ για την Οικονομία, Χάσετ

11

Ο επικεφαλής της επιτροπής των συμβούλων της αμερικανικής Προεδρίας για οικονομικά ζητήματα θα αποχωρήσει σύντομα από το αξίωμά του, γνωστοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες Κυριακή, χωρίς να εξηγήσει γιατί.

«Ο Κέβιν Χάσετ, ο οποίος έκανε τόσο σπουδαία δουλειά για μένα και για την κυβέρνηση, θα αποχωρήσει σύντομα», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Το πολύ ταλαντούχο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει θα ονομαστεί μόλις επιστρέψω στις ΗΠΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κέβιν για όλα όσα έκανε – είναι αληθινός φίλος!», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος, ο οποίος αναχώρησε για περιοδεία στην Ευρώπη, ο πρώτος σταθμός της οποίας είναι η Βρετανία.

Ο Χάσετ, που αποχωρεί από την αμερικανική κυβέρνηση την ώρα που κλιμακώνονται οι συγκρούσεις για το εμπόριο με την Κίνα και με το Μεξικό, προστίθεται στον εξαιρετικά μακρύ κατάλογο αξιωματούχων που εγκατέλειψαν τους θώκους τους πρόωρα.

Μόνο φέτος έχουν αποχωρήσει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν και ο προσωπάρχης του υπουργείου Άμυνας Κέβιν Σουίνι.

Ο Χάσετ διορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής των συμβούλων της αμερικανικής προεδρίας για οικονομικά θέματα τον Σεπτέμβριο του 2017. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπήρξε συνεργάτης του συντηρητικού ινστιτούτου μελετών American Enterprise Institute, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συστήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας και σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.