Ιδιωτική ασφάλιση των αγροτών-Αλλεπάλληλες συναντήσεις Βορίδη με ασφαλιστικές εταιρείες

156

Έπρεπε να περάσουν τρεις περίπου μήνες από την πρώτη φορά που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μίλησε για την είσοδο στον αγροτικό τομέα ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να… χτυπήσει το τηλέφωνό του και να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μέρους τους.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του agropost.gr, το τελευταίο δεκαήμερο ο κ. Βορίδης έχει δεχθεί τρεις επισκέψεις και έχει συζητήσει επί μακρόν με εκπροσώπους μιας μεγάλης γαλλικής, μιας γερμανικής και μιας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα σχετικά με το όλο θέμα.

Η πρόκληση του υπουργού είναι να πείσει τις ασφαλιστικές να δεχθούν ένα πακέτο για την ασφάλιση του συνόλου των παραγωγών (γεωργών και κτηνοτρόφων) και όχι να ξεδιαλέξουν μόνο τα «φιλέτα».

Για παράδειγμα το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν λάβει μηδενικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ παρά το γεγονός ότι καταβάλουν τα ασφάλιστρά τους κανονικά, δημιουργεί μια εξαιρετική εικόνα γι’ αυτούς στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Αντιθέτως οι ροδακινοπαραγωγοί μοιάζουν με «κόκκινο πανί» για την ιδιωτική ασφάλιση δεδομένου ότι από το 2011 έως το 2017 στο ροδάκινο κατέληξαν 92 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 8% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ!

Εφόσον θα υπάρξει λευκός καπνός στη διαπραγμάτευση του κ. Βορίδη με τις ασφαλιστικές, γίνεται κατανοητό ότι θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος και για την εξυγίανση του ΕΛΓΑ ο οποίος βρίσκεται υπό κατάρρευση όσο και να μην θέλει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να το παραδεχθεί.

Και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο και η πλειονότητα των αγροτών κάθε άλλο παρά αρνητικά αντιμετωπίζει την είσοδο στον πρωτογενή τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

ΠΗΓΗ: agropost.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr