Με μια εξίσου μαζική Γενική Συνέλευση την 1 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 15-16 Φεβρουαρίου καθώς οι απαντήσεις που έδωσε στα αιτήματα τους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ήταν ικανοποιητικές.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, καμία δέσμευση δεν υπήρξε για οριστική ικανοποίηση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αιτήματος για μισθολογικές αυξήσεις καθώς και για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ, ενώ τους ανακοινώθηκε ότι τελικά θα γίνουν μόνο 14 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και όχι 47 όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι διεκδικήσεις μας πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σαν επένδυση στην ανάπτυξη της δημόσιας συνιστώσας της πληροφορικής στην χώρα μας σαν εγγύηση για την ανάπτυξη της Η.ΔΙ.Κ.Α., που θα παρέχει ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον για τους νέους εργαζόμενους και τις νέες εργαζόμενες. Άρα αποτελούν τη μοναδική επιλογή για να διασφαλιστεί ότι ο Δημόσιος χαρακτήρας των υποδομών, των λειτουργιών και όσα προσφέρουν δεν θα είναι βορά και έρμαιο των επιθυμιών των ιδιωτικών εταιρειών» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η κυβέρνηση να αποδείξουν με έργα ότι ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της ΗΔΙΚΑ και του Δημοσίου χαρακτήρα της, μέσα από την ουσιαστική υλοποίηση των αιτημάτων τους που είναι:

• Πραγματικές και ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις που θα δοθούν στο σύνολο του προσωπικού χωρίς καμία εξαίρεση.

• Προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

• Παράταση των συβάσεων των υπηρετούντων ΙΔΟΧ.​