Η σημερινή απάντηση της Εισαγγελέως του Αρείου Παγου, κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ηχηρό ράπισμα στις υπόνοιες που διακινούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανώνυμοι λογαριασμοί και υιοθέτησε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου μετατράπηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης σε επικοινωνιακό κατήφορο σε μία προσπάθεια να κυλιστεί η πολιτική ζωή σε ακόμη ένα λασπώδες περιβάλλον. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τις θεωρίες μιας μερίδας ανώνυμων κηνσόρων, όπως τους αποκαλεί η Εισαγγελέας, να συσχετίζουν το θάνατο του 39χρονου με την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, θέλησε να γίνει ο «πατερούλης» τους. Θέλησε να τις υιοθετήσει για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Μετά την δικαιολογημένα οξεία αντίδραση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν στα κανάλια και λένε ότι δεν μίλησαν ποτέ για «κρατική δολοφονία». Οι υπαινιγμοί όμως αφέθηκαν. Η λάσπη πετάχτηκε στον ανεμιστήρα όταν ο κύριος Φάμελλος έθεσε το ερώτημα αν συσχετίζεται η δολοφονία του Καλογήρου με την θέση που είχε η μητέρα του στην υπόθεση των Τεμπών. Άσχετα αν δεν είχε καμία ουσιαστική σχέση όπως αποδείχθηκε και από το ρεπορτάζ του Μανιφέστο.

Η κατεπείγουσα έρευνα που διέταξε αμέσως μετά για την διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, είναι απάντηση προς κάθε ανώνυμο χρήστη του διαδικτύου ή επώνυμο θεσμικό παράγοντα που επιχειρεί να συνδέσει τον θάνατο του Καλογήρου με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Θα πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην υποσκάπτουν το έργο της βγαίνοντας στα κανάλια τονίζοντας δημοσκοπικά ευρήματα για την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιοι που τα χρησιμοποιούν είναι και ίδιοι που τορπιλίζουν το έργο της. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς έγκειται σε μεγάλο ποσοστό στους θεσμικούς παράγοντες που τους αντιπροσωπεύουν. Η αντιπολίτευση οφείλει να έχει το θεσμικό ρόλο που της αναλογεί.