Στο Clinton Global Initiative προσκλήθηκε και συμμετείχε στις 3 Δεκεμβρίου η Verimpact, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που γίνεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το Clinton Global Initiative διοργάνωσε συζητήσεις για την υγεία και την κλιματική αλλαγή στο περίπτερο της UNFCC με οικοδεσπότες την Τσέλσι Κλίντον και την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, όπου συζητήθηκε ο ρόλος των κρίσεων στην υγεία και το κλίμα, πως είναι αλληλένδετες και πως πρέπει να δράσουμε για αυτές τις δύο θεμελιώδεις προκλήσεις, καθώς οι φτωχότερες κοινότητες και χώρες υποφέρουν περισσότερο. Και υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα τώρα σε σύγκριση με πριν από δέκα χρόνια που δείχνουν τη σχέση μεταξύ υγείας και κλίματος και αυτή των αρνητικών επιπτώσεων των ορυκτών καυσίμων στην υγεία μας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 7 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση και 5 εκατομμύρια θάνατοι από υπερβολική ζέστη ετησίως. 

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ισπανίας, Teresa Ribera, μίλησε για τις ακραίες καιρικές συνθήκες: 61.000 άνθρωποι πέθαναν αυτό το καλοκαίρι από υπερβολική ζέστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες ζώνες της Μεσογείου, ενώ ο Tony Elumelu, από το ομώνυμο Ίδρυμα, τόνισε τον αντίκτυπο στις ευκαιρίες απασχόλησης, και την ασφάλεια της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ του Βορρά και του Παγκόσμιου Νότου, γυναικών και νέων, κυβερνήσεων και επιχειρηματικού κόσμου.  

Η συμμετοχή της Verimpact στην COP28 

Η Verimpact θα συμμετάσχει στην COP28 σε διάφορες εκδηλώσεις από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου. 

Στο Ελληνικό Περίπτερο, στη Μπλε Ζώνη, θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις: 

- 6 Δεκεμβρίου, 14:00: Climate Finance and Investments (συνδιοργάνωση από το Institute for Sustainable Development στον ΕΟΔΔ) με αξιόλογους ομιλητές, όπως ο Dr. Ali Al Dhaheri, η Mirey Atallah, η Teresa Farmaki, ο Σταύρος Σιώκος, ο Αντώνιος Βουλούδης και ο Arab Hoballah.  

- 6 Δεκεμβρίου, 16:00: Προς ένα μοντέλο μηδενικών αποβλήτων (που συνδιοργανώνεται από την Polygreen) με ομιλητές από την ALDAR και την Tadweer - Abu Dhabi Waste Management Company. 

Στο Συνέδριο για Energy Transition του Reuters Events στις 7 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι στο Palm, όπου η ομάδα θα συντονίσει τρία πάνελ: 

- Take Charge of the Energy Transition Narrative 

- MENA’s Energy Mix - how are public and private stakeholders working to achieve a diverse and sustainable power supply? 

- Renewable Asset Management: Optimizing Operational Performance and Profitability.