Η Σοφία Μπεκατώρου υποστηρίζει το #metoogreece

by news

Η Σοφία Μπεκατωρου με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο site της κυβέρνησης και στην πρωτοβουλία για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας και πρωτοπόρος του κινήματος Me Too στην Ελλάδα, ανέβασε στο λογαριασμό της στα social media την ανάρτηση για το metoogreece.gr του Άκη Σκέρτσου δείχνοντας ότι στηρίζει την πρωτοβουλία, της Ελληνικής κυβέρνησης  στην οποία ο καθένας και καθεμία μπορεί να καταγγείλει τέτοιες πράξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, εγκαινιάζεται κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. Θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο” ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε “Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές.

Η ιστοσελίδα metoogreece.gr που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα