Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας θα συμμετάσχει στην καταγγελία που κατέθεσαν οι Ισπανοί εισαγγελείς την Παρασκευή 10/3 κατά της Μπαρτσελόνα και δύο πρώην προέδρων του καταλανικού συλλόγου για υποτιθέμενες πληρωμές σε εταιρεία που ανήκει σε ανώτερο στέλεχος της διαιτησίας,  με σκοπό να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/3) το ιστορικό σωματείο.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων της, θα συμμετάσχει στην καταγγελία μόλις ο δικαστής αναλάβει την υπόθεση», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου.

Αντίδραση από την Μπαρτσελόνα

Την ίδια ημέρα ανώτερος αξιωματούχος των «μπλαουγκράνα» δήλωσε στο Reuters ότι ο σύλλογος περίμενε την καταγγελία των εισαγγελέων και την περιέγραψε ως «τίποτα περισσότερο από μια απολύτως προκαταρκτική ερευνητική υπόθεση».

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο σύλλογος «θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα με όλα τα απαραίτητα μέσα και επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν αγόρασε κανέναν διαιτητή ούτε προσπάθησε να επηρεάσει τις αποφάσεις οποιουδήποτε αξιωματούχου».

Χρονικό υπόθεσης

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να πλήρωσε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ από το 2001 μέχρι και το 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από το 1993-2018.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι μετά από μυστική συμφωνία χρηματικό αντάλλαγμα, ο Νεγκρέιρα ευνόησε τους Καταλανούς στις αποφάσεις που λάμβαναν οι διαιτητές στις αναμετρήσεις που έδωσαν.