Η πίκρα της Μέρκελ…

185
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Στενοχωρημένη φαίνεται ότι είναι η κυρία Μέρκελ, που ο ελληνικός λαός “μαύρισε”, στις εκλογές, τον λαϊκιστή φίλο της, Αλέξη Τσίπρα. 

Παρ΄ ότι εκτιμά πως το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και στην απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού, δεν πρόκειται να υπάρξει ,όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλε, «έκπτωση αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα”. Αυτά δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη θερινή της συνέντευξη τύπου την Παρασκευή το πρωί στο Βερολίνο. «Θα πρέπει να δούμε τώρα ποιες εξελίξεις θα προκύψουν», είπε.

«Πολύ θετικό» πάντως είναι ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει ξανά με ένα ομόλογο στις αγορές το οποίο αξιολογήθηκε «πολύ καλά». Η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι οι όποιες συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα γίνουν στην Κομισιόν και στο Eurogroup.

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η καγκελάριος εξήρε (αλίμονο) για μια ακόμη μια φορά το επίπεδο της σχέση που διατηρούσαν. Όπως είπε συνεργάστηκε μαζί του «πάρα πολύ καλά», πράγμα που δεν ήταν δεδομένο. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ήδη από την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο το 2015 μια «σχέση εμπιστοσύνης» που ήταν «ανοιχτή, ειλικρινή και έντιμη».

Αλήθεια πρέπει να λέει η γερμανίδα καγκελάριος. Εξάλλου ποιος… θυμάται τις λαϊκίστικες κορώνες Τσίπρα όπως το περίφημο “go back madame Merkel” κι άλλα τέτοια “επαναστατικά”. Κι εδώ που τα λέμε γιατί να τα θυμάται η Μέρκελ; Ότι επιθυμούσε, ότι του έδινε αμέσως το υπέγραφε ο φίλος της ο Αλέξης Τσίπρας.