Η παρηγοριά των ψευδαισθήσεων

118

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή αποκάλυψαν και ποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων έβγαζαν και τα πιο αξιόπιστα ποσοστά, γενικώς. Έτσι όταν ήλθε η ώρα της καταγραφής της πραγματικής τάσης του εκλογικού σώματος που είναι η κάλπη μάθαμε ποιών εταιριών οι έρευνες προσήγγιζαν την αλήθεια. Η ουσία είναι ότι το κόμμα που παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, έστω και για μερικές μέρες, προκειμένου να κάνει τις «τακτοποιήσεις» του, εκμετρά μετα βεβαιότητας το πολιτικό ζην.

του Νίκου Σίμου
Αυτό το σφαές μήνυμα έστειλαν οι πολίτες και μόνον στου Μαξίμου ζουν ακόμη με ψευδαισθήσεις, λέγοντας είτε ότι υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο είτε ότι μπορεί να ανατραπεί η ζοφερή για τον ΣΥΡΙΖΑ κατάσταση.
Να ένα παράδειγμα για το τι πιστεύει η κοινωνία που δεν το πιστεύουν στο Μαξίμου. Η διαφορά στην παράσταση νίκης –δηλαδή ποιος πιστεύουν οι Έλληνες ότι θα έλθει πρώτος, ανεξαρτήτως του τι πρόκειται να ψηφίσει- μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κυμαινόμενη μεν, πλην συντριπτική. Αυξάνεται μάλιστα μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπάρχουν έρευνες στις οποίες η διαφορά φτάνει κοντά στο 70%. Δηλαδή το ποσοστό αυτών που πιστεύουν στην βεβαία νίκη της ΝΔ στις γενικές εκλογές. Και αν κάποιοι δεν πιστεύουν στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ας ανατρέξουν στο …στοίχημα όπου η απόδοση για νίκη της ΝΔ είναι τόσο χαμηλή, όση θα εδινε ένας αγώνας μεταξύ Λίβερπουλ και …Άγιου Ιερόθεου!
Αξιοσημείωτο είναι ότι η στροφή και πάλι της κοινωνίας προς την Νέα Δημοκρατία συντελείται παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν συναίσθηση ότι τα περιθώρια μη εφαρμογής από την ΝΔ των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύουν την χώρα είναι πολύ περιορισμένα ώστε να αθετήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της. Το γνωρίζει η κοινωνία, αλλά ζητάει, όπως προέκυψε από την πρόσφατη κάλπη που επιβεβαίωσε και τις δημοσκοπήσεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό, εκλογές πλέον, κυβερνητική αλλαγή.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr