Η αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων Αρχών, κυρίως σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των επιστροφών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, με τον ομοσπονδιακό γγ του υπ. Εσωτερικών του Πακιστάν στην Ελλάδα, Yousaf Naseem Khokhar.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, επιταχύνονται οι διαδικασίες επιστροφής παράνομων μεταναστών, ενώ ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση της ειδικής πλατφόρμας που λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση των διαδικασιών επανεισδοχής. Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των διωκτικών Αρχών των δύο χωρών στον τομέα καταπολέμησης του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.

Ο εκπρόσωπος του Πακιστάν δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης της χώρας του για τη στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση όλων των μεταναστευτικών ροών από το Πακιστάν.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταναστευτική κρίση εγείρει σημαντικές προκλήσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνώς και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και συλλογικά.